Combi reis- en inboedelverzekeraar scheelt gedoe en kosten

Combi reis- en inboedelverzekeraar scheelt gedoe en kosten

Ga je deze zomer op reis, of wel vaker? Of je nu houdt van relaxen of avontuur, niemand wil gedoe met zijn verzekeraar als er iets kwijt raakt, of stuk gaat. Je claim indienen bij één maatschappij is eenvoudiger en sneller. En vaak nog voordeliger ook.

Natuurlijk schept één maatschappij duidelijkheid. Voor jezelf, en ook voor de expert die je verzekering regelt en een eventuele claim afhandelt. Er kan direct worden geschakeld met de juiste schadebehandelaar. En administratief is het ook overzichtelijker. Maar er is meer.

Samenhangende dekking
Het combineren van je verzekeringen zorgt ook voor een coherente dekking. Als je reisverzekering wordt ondergebracht bij dezelfde maatschappij waar ook je inboedel is verzekerd, kunnen de polissen onderling beter worden afgestemd. Zo voorkom je ‘gaten’ in de dekking, of onnodig dubbel verzekerd zijn. Mensen vieren tegenwoordig op zoveel manieren vakantie. Een verzekeringsexpert kan je prima helpen bij het beoordelen van je plannen en specifieke behoeften. Zo ben je altijd volledig beschermd, zowel thuis als op reis.

Je voorkomt ook mogelijke gaten in je dekking

Snellere afhandeling
Stel je voor dat er tijdens je vakantie iets misgaat en je hebt hulp nodig. Bij wie moet je dan terecht? Als de reis- en inboedelverzekeringen bij dezelfde maatschappij zijn ondergebracht, verloopt het claimproces vaak sneller en efficiënter. Ook als je in eerste instantie de hulp van je tussenpersoon inschakelt. Al je gegevens zijn bekend en men kan je direct met deskundig advies bijstaan. Zo geniet je, voor je het weet, weer zorgeloos van je reis.

Pakketvoordeel
Bij veel maatschappijen valt er voordeel te behalen wanneer je meerdere verzekeringen bij hen onderbrengt. Gaat dat verder dan het combineren van de reis- en inboedelverzekering dan kan dat extra gunstig uitpakken — of inpakken, als je nog moet vertrekken. Steek daarover eens je licht op bij je tussenpersoon, want de prijs is niet het enige dat speelt. Een voldoende dekking is minstens zo belangrijk.

Gids in verzekeringsland

Hoe ga jij met vakantie? Met de auto, eventueel met caravan? Op roadtrip met een camper, met fietsen achterop? Stoer op de motor, of luxe met het vliegtuig? Hoe dan ook, je trekt wel graag met een gerust hart de deur achter je dicht bij vertrek. En dan is het fijn als zaken als vervangend vervoer, ziekenhuisopname of repatriëring ook goed geregeld zijn.

Er is de laatste tijd weer veel in het nieuws over verschillen in voorwaarden, dekking en uitsluitingen tussen de diverse verzekeraars. Verdiep je daarin of laat het advies van een expert je behoeden voor een domper als er — onverhoopt — toch iets gebeurt.

VERZEKERING AFSLUITEN?

Heeft u vragen n.a.v. dit nieuwsbericht? Neem gerust contact met ons op! We helpen u graag verder.

U overweegt een andere verzekering? Zuidema Verzekeringen biedt een breed assortiment verzekeringen aan.