Met succes een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer.

Met succes een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer
Een kras op je bumper of deuk in je portier, en geen briefje onder je ruitenwisser. Of ernstiger, met je fiets gevallen omdat een bestelbus je blind de pas afsneed en doorreed. Als de dader van een verkeersongeluk onbekend blijft kun je een claim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Maar met hoeveel kans op succes?

Wegrijden na een verkeersongeval is strafbaar. Artikel 7 van de Wegen­verkeerswet 1994 (WVW 94) onderscheidt twee situaties: doorrijden na een verkeersongeval waarbij iemand overlijdt, en waarbij een ander letsel of schade opliep, zonder dat je je identiteit bekend maakte. En toch gebeurt het maar al te vaak. Bij lichte parkeerschade zou zelfs maar helft van de daders zich melden, aldus onderzoek van een paar jaar geleden. En recent berichten media regelmatig over verkeers­slachtoffers met (ernstig) letsel, waarbij de dader er vandoor gaat. En dan?

Voorwaarden Waarborgfonds
Iedereen die in het verkeer slachtoffer wordt kan een claim indienen bij het Waarborgfonds Motorvoertuigen. Dit wordt gefinancierd door alle verzekeringsmaatschappijen die in Nederland autoverzekeringen afsluiten. Indirect betaalt dus iedereen die een motorrijtuig heeft (en verzekerd heeft!) daar dus aan mee. Wel moet je claim aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor meer informatie neemt u contact op met Zuidema Verzekeringen.

VERZEKERING AFSLUITEN?

Heeft u vragen n.a.v. dit nieuwsbericht? Neem gerust contact met ons op! We helpen u graag verder.

U overweegt een andere verzekering? Zuidema Verzekeringen biedt een breed assortiment verzekeringen aan.